Kupoprodaja investicionog zlata

LAGER kupoprodaja

Lager kupoprodaja se kod nas obavlja po principu ispostavljanja predračuna, vašeg gotovinskog plaćanja ili uplatom na naš transakcioni račun, kod poslovne banke i naše evidencije uplate, nakon čega sledi isporuka i razmena svih potrebnih transakcionih dokumenata (na primer kupoprodajni ugovor, i ostala dokumenta) uz punu pažnju na najbolje interese obe strane u kupoprodaji. Kupoprodajni ugovor se može po izboru klijenta i overiti kod javnog beležnika.

AVANSNA kupoprodaja

Avansna kupoprodaja se obavlja ispostavljanjem avansnog računa, dogovorene dinamike vaše uplate (preko računa ili u gotovini), nakon čega sledi isporuka u dogovorenom roku. Cela transakcija je praćena robusnim pravnim dokument uz punu pažnju na najbolje interese obe strane u kupoprodaji (kupoprodajni ugovor se može po izboru klijenta i overiti kod javnog beležnika). Avansnim modelom kupoprodaje ostvarujete ubedljivo najpovoljnije cene u Srbiji! Probajte i uverite se.

Kupoprodajne transakcije sa nama možete obaviti svakog radnog dana između 09:30h i 17:00h. Neophodno je da najavite dolazak, što možete učiniti telefonom pozivom na broj +381 (0)11 7709 128 ili +381 (0)63 7709 128.

Trenutne kupoprodajne cene možete dobiti upitom koji ćete nam dostaviti elektronskom poštom na adresu info@zlatnistandard.rs. Takođe, možete pogledati i poslednje cene u našoj Internet prodavnici. Ne zaboravite da nas pitate za specijalne količinske popuste!

Šta je investiciono zlato?

Investiciono zlato je jedno od najboljih ulaganja koje čuva kupovnu vrednost vašeg novac. To je plemeniti metal koji, jednostavno ne gubi vrednost, ima dugu istoriju i široku primenu. Investiciono zlato oduvek privlači pažnju investitora zbog svoje stabilnosti i sposobnosti da traje kroz vreme.

Kada neko ulaže u investiciono zlato, najčešće kupuje zlatne pločice, zlatne poluge ili zlatne dukate. Kako se dolazi do njih? Lako, putem finansijskih institucija ili specijalizovanih trgovaca. I to je to. A zašto investirati baš u zlato, verujte ima mnogo razloga.

Investiciono zlato u Srbiji definisano je i u zakonu, i to u Zakonu o porezi na dodatu vrednost:

Investicionim zlatom, u smislu ovog zakona, smatra se:

1) zlato u obliku poluga ili pločica, mase prihvaćene na tržištu plemenitih metala, stepena finoće jednakog ili većeg od 995 hiljaditih delova (995/1000), nezavisno od toga da li je vrednost zlata izražena kroz hartije od vrednosti;

2) zlatni novčići stepena finoće jednakog ili većeg od 900 hiljaditih delova (900/1000), iskovani posle 1800. godine, koji jesu ili su bili zakonsko sredstvo plaćanja u državi porekla, a koji se uobičajeno prodaju po ceni koja nije viša od 80% vrednosti zlata na otvorenom tržištu, sadržanog u novčićima.

Investicionim zlatom, u smislu ovog zakona, ne smatra se monetarno zlato.

Jedan od ključnih razloga za investiranje u zlato je upravo ta njegova sposobnost da odoleva i služi kao štit od ekonomskih nestabilnosti i inflacije.

Osim toga, investiciono zlato je likvidno, što znači da ćete ga jednostavno prodati kada  želite da unovčite svoje ulaganje. Takođe, zlato je kroz celu istoriju bilo sigurna luka u vremenima raznih globalnih kriza ili političkih nestabilnosti.

Investiciono zlato je zlato koje se kupuje s namerom ulaganja i čuvanja vrednosti. Ta vrsta zlata nije za fizičko nošenje ili da služi kao ukras. Upravo zato se kupuje u obliku zlatnih pločica, zlatnih poluga ili zlatnih dukata.

Najčešća pitanja o investicionom zlatu

Zašto investirati u zlato?

Investiranje u zlato pruža stabilnost. Vi čuvate svoju ušteđevinu na najbolji mogući način, ona ne gubi vrednost, naprotiv, vrednost raste i napreduje. Zato je i istorija očuvanja vrednosti zlata veoma, veoma duga.

Kako mogu da kupim investiciono zlato?

Investiciono zlato možete kupiti u finansijskim institucijama, kod sertifikovanih dilera ili na online platformama, na kojima se trguje dragocenim metalima.

Da li je zlato lako prodati?

Naravno, veoma lako ga možete prodati. Zlato je lako likvidno i možete ga prodati putem istih kanala gde ste ga i kupili.

Da li je cena zlata stabilna?

Cena zlata može varirati, jer je podložna promenama na svetskom tržištu. Ipak, zlato je poznato po očuvanju vrednosti tokom vremena. Kada najveće svetske valute pokažu nestabilnost, zlato stoji čvrsto na poziciji jednog od najsigurnijih sredstava za plaćanje i štednju. Zato se zlato uvek isplati i sa zlatom ne možete izgubiti.

Kako se investiciono zlato koristi u portfoliju?

Investiciono zlato služi kao zaštita u vremenima ekonomske nesigurnosti i kao sredstvo diversifikacije portfolija. Diversifikacija je ključna strategija za uspešno ulaganje u zlato, jer investitor kroz diversifikaciju kombinuje zlato sa akcijama, obveznicama ili nekretninama, smanjuje rizik i povećeva stabilnost svog portfolija.

Vrednost investicionog zlata tokom vremena uglavnom raste i zato je atraktivna opcija za dugoročne investitore. S jedne strane, upravljate svojom sadašnjošću, štitite kapital od inflacije i uspešno planirate svoju budućnost i budućnost svoje porodice. S druge strane, nezavisniji ste od društveno-ekonomskih dešavanja u zemlji i svetu.

Svakako pročitajte i stranicu najčešće postavljana pitanja za odgovore na ostala pitanja koje možda imate u vezi sa investicionim zlatom.