O nama

Ime društva: Zlatni Standard d.o.o. Beograd
Datum osnivanja: 7. februar 2020. godine
Matični broj: 21554723
Poreski identifikacioni broj: 111859731
Upisan i uplaćen novčani kapital:  6.896.000,00 dinara na dan 13. februara 2020. godine

Zlatni Standard d.o.o. Beograd („Zlatni Standard“) je društvo za trgovinu plemenitim metalima sa sedištem u Beogradu, koja pruža usluge fizičkim i pravnim licima.

Zlatni Standard osnovalo je nekoliko stručnjaka iz oblasti ekonomije i finansija sa relevantnim iskustvima stečenim u vodećim globalnim firmama za profesionalne usluge, investicionim bankama i firmama za hartije od vrednosti kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Jedna od naših glavnih komparativnih prednosti je akumulacija značajnog znanja i iskustva u vezi sa ulaganjima zasnovanim na pažljivim analizama makroekonomskih i geopolitičkih događaja. Mi nismo klasični trgovci metalima: naš interes za ulaganje u fizičko zlato je odluka koju smo doneli pre mnogo godina kako bismo zaštitili sopstveni kapital, a početak trgovine sa klijentima fizičkim i pravnim licima je logična posledica te odluke.

Simptomi bitno narušenih makroekonomskih parametara mogu se videti svuda oko nas. Širom sveta. Bezobzirne i neodgovorne vlade stvaraju sve veći teret finansijskih dugova, bez ikakvog načina ili želje da te dugove otplate. Suštinski, sadašnje okolnosti su prvenstveno proizvod monetarnih manipulacija centralnih banaka, koje za sobom ostavljaju trag velikog ekonomskog razaranja. Upravo sada izlazimo iz perioda velikog monetarnog eksperimenta, u kome su centralne banke dovele do toga smo u jednom periodu imali negativne kamatne stope na finansijsku imovinu i ozbiljan rast inflacije cena; naglo povećanje kamatnih stopa, sa ciljem da se ohlade inflatorni pritisci, dovodi da pucanja “imovinskih balona” koji su se u određenim segmentima tržišta roba i kapitala stvarali decenijama.

U svetlu ovih zabrinjavajućih činjenica, od suštinske je važnosti posedovati materijalnu, to jest opipljivu, imovinu. Ona pruža zaštitu od sve većih rizika svojstvenih savremenom finansijskom sistemu. A od svih vrsta materijalne imovine, fizičko zlato je najlikvidnija. Najlakše se čuva i najlakše se njime trguje. Možete ga držati izvan bankarskog sistema – čime štitite svoj kapital od potencijalnih sanacija banaka sredstvima iz državnih fondova (tzv. “bail-out”) i pretvaranja bančinih dugovanja, kao što su depoziti, u kapital (tzv. “bail-in”), nemogućnosti da se plaćaju dospele obaveze po javnom dugu i kolapsa valuta. Kod fizičkog zlata ne postoji rizik druge ugovorne strane. Investiciono zlato je jednostavno to što jeste: komad dragocenog metala koji je poželjan bilo gde u svetu.

Zlatni Standard pruža potpuno nezavisne, iskrene i nepristrasne analize i mišljenja. Naši stručnjaci pristupaju svom poslu na jedinstveno sveobuhvatan način, koji daleko prelazi tradicionalne uloge u trgovini. Pored toga, intelektualna i analitička rigoroznost je u srcu svega što Zlatni Standard radi, a sve transakcije koje radimo uvek su podržane temeljnom i obimnom dokumentacijom.

Ako ste već razmišljali o prednostima posedovanja investicionog zlata ali nikada niste preduzeli prvi korak, ili već posedujete investiciono zlato i razmišljate o tome da uvećate svoje zalihe, naše Internet stranice su za vas. Nastavite sa čitanjem i saznaćete da je najbolje vreme da investirate u fizičko zlato upravo sada.