The Royal Mint i Zlatni Standard:
Partnerstvo u Srbiji u poslovima sa investicionim zlatom

Kompanija Zlatni Standard, trgovac investicionim zlatom sa sedištem u Beogradu, je nedavno proširila svoj uticaj na srpskom i regionalnom tržištu investicionog zlata, kroz partnerstvo sa kompanijom The Royal Mint, svetski priznatom kovnicom sa dugom istorijom.

Ovaj potez odražava rastući značaj investicionog zlata i plemenitih metala na srpskom i regionalnom tržištu, kao i apetite klijenata za investicionim formatima vrhunskog kvaliteta i najvišim likvidnosnim profilom na globalnom tržištu dragocenih metala. The Royal Mint investiciono zlato možete kupiti u Zlatnom Standardu!

TheRoyal Mint - jedna od najstarijih i najuglednijih kovnica na svetu

The Royal Mint je institucija koja se u svetu kovanja novca i proizvodnje plemenitih metala, izdvaja svojom dugom istorijom i reputacijom.

The Royal Mint, poznata i kao jedna od najstarijih i najuglednijih kovnica na svetu, kombinuje vekovnu tradiciju sa savremenim inovacijama. Ova prestižna kovnica, sa istorijom dugom preko 1100 godina, danas se ističe svojim jedinstvenim proizvodima i visokim standardima kvaliteta proizvodnje i finalnih proizvoda.

Koreni kovnice The Royal Mint sežu čak do 9. veka, kada je osnovana za potrebe tadašnje Engleske. Tokom vekova, kovnica je preseljena nekoliko puta, a njen najznačajniji trenutak dogodio se 1279. godine kada je preseljena u londonski Tower. Ovaj istorijski potez simbolizovao je njen značaj i bliskost s kraljevskom porodicom.

the-royal-mint-zlatni-standard

Kovnica je bila svedok brojnih istorijskih događaja, uključujući industrijsku revoluciju koja je transformisala način proizvodnje novca. The Royal Mint je u vlasništvu Her Majesty’s Treasury, tj. Britanskog kraljevskog trezora. Ova činjenica dodatno potvrđuje visok status i značaj The Royal Mint u okviru Ujedinjenog kraljevstva, simbolizujući kontinuirani značaj kovnice kroz istoriju.

U poređenju sa evropskim i švajcarskim kovnicama, The Royal Mint zauzima posebno mesto u pogledu prestiža i kvaliteta. Dok evropske i švajcarske kovnice takođe imaju svoju tradiciju i prepoznatljivost, The Royal Mint se ističe svojom jedinstvenom istorijom i tesnom vezom sa britanskom kraljevskom porodicom. Ovoj kovnici se pripisuje veći prestiž zbog njenog kontinuiranog doprinosa i uticaja na istoriju novca, kao i zbog njenih inovativnih proizvoda koji kombinuju tradicionalni dizajn sa savremenim tehnologijama.

Zlatni Standard kao zvanični partner kovnice The Royal Mint

U novembru 2023. godine, Zlatni Standard je postao zvanični partner britanske kraljevske kovnice The Royal Mint, što predstavlja izuzetno prestižan status među trgovcima dragocenim metalima. Kao zvanični partner, Zlatni Standard ima priliku da direktno trguje sa The Royal Mint proizvodima visokog kvaliteta, uključujući poznate zlatne poluge i kovanice/zlatnike/novčiće kao što su globlano popularne Britannia bars i Sovereign zlatnici.

Ovo partnerstvo ne samo da podiže reputaciju Zlatnog Standarda, već i pruža pristup široj paleti The Royal Mint proizvoda za investitore u Srbiji i širem regionu Zapadnog Balkana. Gold bars zlatne poluge The Royal Mint i Gold Sovereign britanski zlatnici sada su i vama na dohvat ruke.

Prednosti zvaničnog partnerstva sa kovnicom The Royal Mint

Zlatni Standard sada postaje još pouzdaniji izvor povoljnog investicionog zlata sa prvoklasnim globalnim likvidnosnim profilom.

Partnerstvo sa kovnicom The Royal Mint je posebno važno u kontekstu lokalnog i regionalnog tržišta investicionog zlata. Investitori stalno traže pouzdane izvore za kupovinu zlatnih poluga i dukata/zlatnika/dukata, a partnerstvo sa kovnicom The Royal Mint osigurava da Zlatni Standard može u svakom trenutku ponuditi proizvode koji zadovoljavaju najviše svetske standarde.

Sa rastućim interesovanjem za investiciono zlato kao načinom da se očuva kupovna moć kapitala i ušteđevine u neizvesnim markoekonomskim i geopolitičkim okolnostima, posebno u svetlu promenljivih cena zlata, pristup proizvodima visokog kvaliteta postaje ključan.

Pored toga, The Royal Mint je jedan od malog broja proizvođača koji poseduje LBMA sertifikat (London Bullion Market Association – Udruženje učesnika tržišta dragocenih metala iz Londona). Ovaj sertifikat dodatno podiže njen prestiž iznad mnogih međunarodnih kovnica, potvrđujući da su njeni proizvodi od plemenitih metala proizvedeni u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Reputacija The Royal Mint kao sigurnost za investitore

Cena zlata svakodnevno oscilira na globalnom tržištu, a stabilnost i reputacija kompanije The Royal Mint pružaju sigurnost investitorima. Zlatni Standard, kao zvanični partner, sada može efikasnije reagovati na promene cene zlata, nudeći investitorima pouzdane i globalno prepoznate i priznate opcije za investiranje u ovaj dragoceni metal.

Pružanjem direktnog pristupa kvalitetnim The Royal Mint proizvodima, Zlatni Standard sada igra ključnu ulogu na relevantnom tržištu dragocenih metala, nudeći investitorima visokokvalitetne opcije u vreme kada je interesovanje za investiciono zlato na vrhuncu.

Britannia Gold bars zlatne poluge i Gold Sovereign britanski zlatnici - novo na tržištu Srbije

U sklopu nedavno uspostavljenog partnerstva između Zlatnog Standarda i kompanije The Royal Mint, srpsko tržište investicionog zlata dočekuje dva izuzetno cenjena proizvoda – Britannia Gold bars (odnosno Britannia zlatne poluge) i Gold Sovereign (Soveregn zlatnike). Ovi proizvodi, poznati širom sveta po svojom izuzetnom kvalitetu i dizajnu, sada su dostupni na srpskom tržištu, pružajući investitorima priliku da u svoje portfelje dodaju zlato vrhunske čistoće i prefinjenog dizajna.

Zlatne poluge Britannia Gold bars

Britannia Gold bars su zlatne poluge koje se ističu svojom čistoćom i prepoznatljivim dizajnom. Ove zlatne poluge predstavljaju simbol britanske tradicije i kvaliteta. Izrađene su od zlata najviše finoće sa oznakom 999,9 Fine Gold i omiljen su izbor investitora širom sveta koji traže pouzdane i estetski privlačne opcije za ulaganje u zlato.

Britannia zlatne poluge su deo šire serije proizvoda od plemenitih metala koje proizvodi Kraljevska kovnica Ujedinjenog Kraljevstva The Royal Mint. Ove poluge ističu prepoznatljivu sliku boginje Britannie, koja je simbol britanskog nacionalnog identiteta sa dubokim korenima u vreme Rimskog carstva. Britannia je predstavljena kao ženski ratnik ili božanstvo, često držeći trozubac i štit, što simbolizuje snagu i izdržljivost britanskih ostrva.

Istorija i nasleđe Britannia zlatnih poluga čvrsto su povezani sa serijom Britannia novčića, koji su prvi put uvedeni 1987. godine. Uspeh i popularnost Britannia novčića inspirisali su The Royal Mint da proširi Britannia brend i u svoju ponudu uvrsti i zlatne poluge.

Gold Sovereign je zlatnik koji nosi bogatu istoriju i prestiž. Ovaj zlatnik se proizvodi od 1817. godine i poznat je po svojoj detaljnoj izradi i umetničkoj vrednosti. Sovereign-i su popularni među kolekcionarima i investitorima zbog svoje trajne vrednosti i istorijskog značaja. Svaki Sovereign sadrži 7,98 grama zlata čistoće 22 karata, što ih čini atraktivnim izborom za one koji cene tradicionalne i visokokvalitetne investicione proizvode.

Ova kovanica ima svoje korene u 1489. godini, tokom vladavine engleskog kralja Henrika VII. Razvijena u okviru Tjudorove monetarne reforme, zlatna kovanica Gold Sovereign prvobitno nije bila zamišljena za široku upotrebu, već kao oznaka engleske moći i blagostanja.

Njen dizajn je izuzetan, sa likom vladajućeg monarha na jednoj i legendarnim motivom Svetog Đorđa koji poražava zmaja na drugoj strani. Ovaj poslednji motiv, delo Benedetta Pistruccija iz 1817. godine, postao je karakterističan za ovu zlatnu kovanicu.

Kroz istoriju, kovanica je odigrala važnu ulogu u svetskoj trgovini, naročito u 19. i početkom 20. veka, služeći kao temelj ekonomije Britanske Imperije i ključni element zlatnog standarda, sistema u kojem je vrednost valute bila direktno povezana sa zlatom. Kovanje ove kovanice nije se odvijalo samo u The Royal Mint u Britaniji, već i širom Komonvelta, uključujući Australiju, Kanadu, Južnu Afriku i Indiju. Međutim, njen uobičajeni promet opao je sa izbijanjem Prvog svetskog rata i kasnijim ukidanjem zlatnog standarda.

Zlatni Standard kao ovlašćeni partner The Royal Mint u Srbiji, pruža investitorima i zainteresovanim pojedincima jedinstvenu priliku da direktno investiraju u proizvode sa svetskim renomeom. Britannia Gold bars i Gold Sovereign predstavljaju spoj tradicije, kvaliteta i finansijske stabilnosti, čineći ih idealnim izborom za one koji žele da diversifikuju svoj investicioni portfolio i osiguraju svoju imovinu visokokvalitetnim investicionim zlatom u fizičkoj formi.

Pogledajte i poručite Britannia Gold bars i Gold Sovereign zlatne poluge i zlatnike:

Spot/Lager Prodajna Cena: 9.651 dinara
Spot/Lager Prodajna Cena: 44.302 dinara
Spot/Lager Prodajna Cena: 86.859 dinara
Spot/Lager Prodajna Cena: 172.051 dinara
Spot/Lager Prodajna Cena: 6.669.859 dinara
Spot/Lager Prodajna Cena: 426.803 dinara
Spot/Lager Prodajna Cena: 848.611 dinara