Zlatnici za poklon

Sadržaj

Davanje poklona je čin koji svoje korene vuče iz daleke prošlosti ljudske civilizacije. To je već nekoliko milenijuma način kojim se izražavaju ljubav, zahvalnost i pažnja prema osobama koje nam znače.

Pokloni su danas kreativni i raznovrsni, ali jedan od najcenjenijih i univerzalnih poklona koji nikada ne izlazi iz mode je dukat. Poklon u vidu zlatnog dukata predstavlja mnogo više od komada dragocenog metala.

On je simbol vrednosti i pažnje koji se prenosi s generacije na generaciju. U nastavku saznajte zašto zlatnici za poklon nikada neće izgubiti svoju popularnost.

Zlatna pločica za poklon Zlatni Standard

Spot/Lager Prodajna Cena: 19.820 dinara
Avansna Prodajna Cena: 19.469 dinara
Saznaj više

Wiener Philharmoniker 1oz zlatni dukat

Spot/Lager Prodajna Cena: 269.124 dinara
Avansna Prodajna Cena: 268.347 dinara
Otkupna Cena: 260.584 dinara (2.9% niža od Avansne Prodajne Cene)
Saznaj više

Veliki dukat Franc Jozef - četvorostruki

Spot/Lager Prodajna Cena: 123.947 dinara
Avansna Prodajna Cena: 123.145 dinara
Otkupna Cena: 116.730 dinara (5.2% niža od Avansne Prodajne Cene)
Saznaj više

Mali dukat Franc Jozef - jednostruki

Spot/Lager Prodajna Cena: 31.786 dinara
Avansna Prodajna Cena: 31.500 dinara
Otkupna Cena: 29.638 dinara (5.9% niža od Avansne Prodajne Cene)
Saznaj više

Dukati za poklon kroz vekove

Dukati, kovani zlatni ili srebrni novčići, imaju bogatu istoriju koja seže unazad hiljadama godina. Prvobitno korišćeni kao glavno sredstvo razmene i trgovine, dukati su se vremenom razvijali u simbol bogatstva i prestiža. U mnogim kulturama širom sveta, dukati su bili sinonim za ekonomsku sigurnost i moć.

Dukati su često bili darivani u posebnim prilikama, kao što su venčanja, rođendani i jubileji. Tradicija darivanja dukata živi i danas, a dukati zadržavaju svoju simboliku i često se koriste kao pokloni u različitim situacijama.

Vrednost zlatnika – zašto su najbolji vid poklona?

Jedan od razloga zašto su zlatni dukati za poklon tako cenjeni i čest izbor jeste zbog njihove suštinske vrednosti. Zlato je plemeniti metal koji zadržava svoju vrednost. Za razliku od mnogih drugih poklona koji zastarevaju, habaju se ili njihovu vrednost umanji inflacija, poklon u vidu zlatnog dukata ostaje zauvek, čuvajući kupovnu moć.

U našoj tradiciji zlatnik za poklon najčešće se daruje kao poklon za krštenje i rođenje deteta. Pored toga, mogu biti sjajan izbor poklona i za venčanje, diplomiranje i druge posebne prilike jer je dukat poklon koji govori da cenite osobu koju darujete i želite joj najbolje. Zlatnici simbolizuju želju za srećnim i prosperitetnim vremenima.

Simbolika dukata za poklon

Dukati nisu samo komadi plemenitih metala; oni su takođe nosioci duboke simbolike. Zlato se često povezuje sa sunčevom energijom, bogatstvom i blagostanjem, a kome ne biste poželeli sve to? Kada poklonite dukate, prenosite ove pozitivne simbole i želje osobi koja ih prima.

Dukati su takođe i simbol trajnosti i večnosti. Kao što zlato ne korodira i ne gubi svoj sjaj, tako ni vaša želja za srećom i prosperitetom za osobu kojoj darujete dukate neće izbledeti s vremenom.

Zlatnici za poklon praktični su i likvidni

Pored svoje tradicionalne simbolike i vrednosti, dukati su i praktični pokloni. Mogu se lako skladištiti i prenositi. Takođe, lako se konvertuju u novac što ih čini izuzetno korisnim poklonom.

Još jedna praktična prednost dukata je što su univerzalni. Bez obzira na kulturu ili jezik, zlato se prepoznaje i ceni širom sveta. To zlatnike čini idealnim poklonom za ljude iz različitih kulturnih i jezičkih pozadina.

Imajući sve ovo u vidu, sledeći put kada budete želeli da nekome poklonite nešto značajno, uzmite u obzir bezvremenske zlatnike, poklon koji nikada ne zastareva, i obradujte svoje voljene.

Istražite našu ponudu investicionih zlatnih dukata i odaberite poklon. Možete se odlučiti za Bečka filharmonija dukat ili pak za čuveni Franc Jozef dukat. Svi naši dukati proizvedeni su u EU i Švajcarskoj, dolaze u sigurnosnom blister pakovanju i poseduju sertifikate o autentičnosti, te predstavljaju najbolje od kovanog zlata na tržištu.

Gde kupiti dukate za poklon?

U našoj Zlatni Standard internet prodavnici možete izvršiti željene transakcije kada budete spremni. Možete nas i pozvati na +381 (0)11 7709 128 ili posetiti na našem prodajnom mestu, te odabrati najlepše dukate za poklon uživo. Nalazimo se u centru Beograda, na adresi Balkanska 2.